Als Digital Nomad kies je jouw reisbestemmingen iets anders dan traditionele backpackers doen. Als backpacker kies je veelal voor een locatie waar het leven goedkoop is, waar veel te zien en te doen is, en waar het klimaat goed is. Als Digital Nomad heb je naast deze criteria vaak ook nog andere wensen. Denk aan een goede internetverbinding, co-workspaces, de prijs van een Airbnb of gemeubileerd appartement.

Veel Digital Nomads houden zich op in de grotere steden, waar dan ook ter wereld. Hoewel plaatsen als Chiang mai in Thailand en Canggu op Bali ook enorm populair zijn onder nomads. Juist omdat deze steden kleiner zijn, is de ‘nomaddichtheid’ hier groter. Hierdoor ontstaat er een soort ‘community gevoel’.

Je vindt de beste plaatsen voor Digital Nomads op nomadlist.com

Een super handige website om jouw volgende bestemming als Digital Nomad uit te zoeken, is nomadlist.com. De site vergelijkt meer dan 1000 steden over de hele wereld. Op basis van diverse gegevens, kun jij goed gefundeerd een keuze maken welke stad voor jou het beste is om naartoe te gaan.

De site meet onder andere de ‘nomad score’, op basis van reviews door Digital Nomads, de kosten voor levensonderhoud, de gemiddelde internetsnelheid, de ‘fun score’ en geeft een indicatie hoe veilig de stad is. Maar je kunt steden ook sorteren op basis van indicatoren als homovriendelijkheid, kwaliteit van zorg, luchtkwaliteit en vrijheid van meningsuiting.

Dit zijn de 10 beste plaatsen voor Digital Nomads op dit moment

Volgens nomadlist.com

 1. Bangkok, Thailand
  Gemiddelde kosten per maand: $ 1217,-
  Internetsnelheid: 40 mbps
 2. Barcelona, Spanje
  Gemiddelde kosten per maand: $ 2169,-
  Internetsnelheid: 26 mbps
 3. Chiang Mai, Thailand
  Gemiddelde kosten per maand: $ 911,-
  Internetsnelheid: 20 mbps
 4. Canggu, Bali, Indonesië
  Gemiddelde kosten per maand: $ 1087,-
  Internetsnelheid: 25 mbps
 5. Budapest, Hongarije
  Gemiddelde kosten per maand: $ 1224,-
  Internetsnelheid: 30 mbps
 6. Kuala Lumpur, Maleisië
  Gemiddelde kosten per maand: $ 1067,-
  Internetsnelheid: 5 mbps
 7. Dallas, Texas, USA
  Gemiddelde kosten per maand: $ 2134,-
  Internetsnelheid: 22 mbps
 8. Miami, Florida, USA
  Gemiddelde kosten per maand: $ 2854,-
  Internetsnelheid: 14 mbps
 9. Tel Aviv, Israel
  Gemiddelde kosten per maand: $ 3215,-
  Internetsnelheid 12 mbps
 10. Chattanooga, Tennessee, USA
  Gemiddelde kosten per maand: $ 2235,-
  Internetsnelheid: 110 mbps

2 Comments

 • Ik overweg soms ook een bestaan als digital nomad maar vraag me af of het iets voor ons is. Binnenkort trekken we 6 weken door Japan & Zuid-Korea. Kunnen we ineens zien of we het leuk vinden om zoalang weg te gaan. Soms mijmer ik al wel over welke plek we naartoe zouden gaan. Deze website is dan ook handig. Bedankt om deze te vermelden.

 • Femke says:

  Jeetje wat lopen die kosten die je maandelijks kwijt bent per plek enorm uiteen. Logisch ook natuurlijk. Ik zou zelf voor Indonesië gaan. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid