Ga je op reis naar een land waar je de taal nog niet of niet goed genoeg spreekt? Ik raad je ontzettend aan om te proberen jezelf de taal zo snel mogelijk (een beetje) machtig te maken. Reizen is zoveel leuker als je de taal van de lokale bevolking spreekt! Je komt veel makkelijker in contact met locals en leert op die manier veel meer van hun cultuur. Je kunt vrienden maken onder de locals en komt op plaatsen waar je anders niet zou komen. Er zijn super veel manieren om jezelf een taal aan te leren op reis. Je kunt bijvoorbeeld apps als Duolingo of Babbel gebruiken, een online cursus volgen, op locatie een paar weken naar school gaan, of… ga Tinderen!

Tinderen?

Ja, je leest het goed. Tinderen. Ikzelf kreeg deze tip in Colombia van een van mijn klasgenootjes, toen ik daar een paar weken naar school ging om Spaans te leren (wat overigens ook echt een aanrader is als je snel en goed de basics van een taal wilt leren). Het fijne aan Tinder gebruiken om een taal te leren, is dat je oefent met echte mensen. Met echte gesprekken. Maar doordat je chat, kun je al je antwoorden eerst door Google Translate laten checken, voor je ze verzendt. Hierdoor leer je super snel de taal voor het dagelijks gebruik, en niet alleen losse woordjes.

Je oefent met echte gesprekken.

Zo leer je supersnel de taal.

Más lento, por favor!

Spreek je vervolgens met iemand af? Dan is dat een mooie manier om het spreken en luisteren van de taal te oefenen. Want de taal begrijpen als je leest en schrijft is een, maar vervolgens ook kunnen spreken en luisteren is vaak nog wat lastiger. Locals praten vaak erg snel in hun eigen taal! Gelukkig snappen ze het echt wel als je vraagt of ze wat langzamer willen praten of vraagt of ze een uitdrukking willen uitleggen. Je zult zien, jouw taalbeheersing op deze manier met sprongen vooruit.

En bijkomende voordeel… misschien haal je er nog wel een leuke date uit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid