Het afgelopen jaar is voor mij een bijzonder jaar geweest. Ik verruilde mijn stabiele, best wel burgerlijke leventje voor het avontuurlijke Digital Nomad bestaan.

In mijn vorige blog vertelde ik over mijn keuze om op reis te gaan, en dat na ruim een half jaar reizen ik moe was van het reizen, me weer nuttig wilde voelen, maar ook nog lang niet klaar was om terug naar Nederland te gaan.

Buenos Aires kwam voor mij als een geschenk uit de hemel. De stad is fantastisch. Het voelde voor mij als het beste van Europa en Zuid Amerika gecombineerd in één stad. Ik had het geluk dat een vriendinnetje van mijn studie hier in Buenos Aires woonde. We hadden elkaar al drie jaar niet meer gezien, en amper gesproken. Maar toen ik hier aankwam zijn we direct gaan lunchen en alles was weer als vanouds! Isabel werkte bij een contentmanagementbureau, met Nederlandse klanten. En ze waren toevallig net op zoek naar freelancers. Kwam dat even goed uit! Zo vond ik mijn eerste klus.

Een vriendinnetje werkte bij een contentmanagementbureau in Buenos Aires.

Ze waren toevallig net op zoek naar nieuwe freelancers.

Een paar dagen later vond ik woonruimte. Een super leuke Workaway. Ik deed de marketing voor een cultureel centrum in oprichting. En in ruil daarvoor mocht ik gratis in het centrum wonen. Samen met het copywriting werk, was dit ideaal. Ik had een klein inkomen, weinig uitgaven en heel veel vrije tijd.

Ondertussen leerde ik heel veel nieuwe mensen kennen. Mensen die mij stuk voor stuk nieuwe mogelijkheden lieten zien. Ik ontmoette iemand die zijn eigen bedrijf volledig remotely had opgebouwd. Alle medewerkers werkten locatie onafhankelijk. Het enige wat je nodig had was een goede laptop en een stabiele internetverbinding. Was dat niets voor mij? Nee, zei ik. Dat zou te eenzaam zijn voor mij. Ik vind het fijn om in een team te werken. Om contact te hebben met collega’s. Mijn perspectief van werken was nog vrij ‘traditioneel’.

Digital Nomads zijn echt niet per definitie super hip of succesvol

Maar vervolgens ontmoette ik een Remote Year-groep. Een groep Digital Nomads die een jaar lang samen de hele wereld over reizen en iedere maand in een andere stad wonen. Zij lieten zij mij zien dat Digital Nomads gewoon heel normale mensen zijn. Niet super hip of super succesvol. Gewoon mensen die iets doen waar ze goed in zijn. Als zelfstandige of in loondienst. En dat combineren met een remotely levensstijl. Gewoon mensen zoals jij en ik.

Dat kan ik ook, dacht ik. Ik had natuurlijk al het copywriting werk. En als ik meer klussen zou krijgen, zou ik hier misschien ook een stabiele levensstijl van kunnen maken. Maar wat wilde ik dan doen? Dat was voor mij de grote vraag. Ik ben een goede copywriter. Maar ik kan veel meer. Ik vind strategische marketing stiekem veel interessanter. Maar hoe ga je dat in godsnaam verkopen als je remotely wilt werken… Daar zitten bedrijven vast niet op te wachten. “Je kan doen wat je wilt,” zei iemand tegen me. “Jij hoeft bedrijven niet te vertellen wat jij ze kunt bieden, laat hen vertellen wat ze van jou willen.” Leuk gezegd, dacht ik. Maar hoe gaan die bedrijven mij in godsnaam vinden, als ze niet weten wat ik ze kan bieden? Zo was ik zoekende.

“Je hoeft bedrijven niet te vertellen wat je ze kunt bieden.

Laat hen vertellen wat zij willen van jou.”

Dat is leuk gezegd, dacht ik.

Maar al met al klopte het wel. Soms komen kansen gewoon uit de lucht vallen. Of je vindt ze bij het geldwisselkantoor. Daar, wachtend in de rij werd ik opeens aangesproken door iemand. In het Nederlands. Ik weet dat ik er Noord-Europees uitzie, maar om nu in het Nederlands tegen me te beginnen te praten… De man in kwestie had het NU.nl icoon op mijn telefoon gezien. Zo raakten we in gesprek. Wat ik in Buenos Aires deed, hoe lang ik nog wilde blijven? Ik wist het niet, antwoordde ik. Voor nu wilde ik hier een tijdje blijven. “Wat is je achtergrond?” vroeg hij. Mijn achtergrond? Niemand had in de afgelopen maanden out of the blue zomaar naar mijn achtergrond gevraagd. Ik was dus behoorlijk verbaasd. “Marketing en communicatie.” “Oh perfect, ik heb een start-up en ik kan eigenlijk wel iemand gebruiken op marketing en communicatie.” Zo hebben we, wachtend in de rij, een sollicitatiegesprek gehouden. “Kom maandag terug, dan kun je onze investeerder ontmoeten en dan maken we alles definitief.” En zo geschiedde. De investeerder zei letterlijk “Je lijkt me een leuk persoon, dus laten we het proberen.”

Soms heb je aan één goede ingeving genoeg

Ondertussen besloot ik ook welke richting ik op wilde met mijn eigen bedrijf. Soms heb je aan één goede ingeving genoeg. Opeens wist ik het. Ik start een bedrijf als Brand Coach! Ik help ondernemers hun merkstrategie te ontwikkelen en dit te vertalen naar een marketingplan. Dit alles via Skype. Ik coach hen op zo’n manier dat zij zelf de inzichten krijgen om zelf met hun marketing aan de slag te gaan. Zodat ze mij niet meer nodig hebben. Daarnaast besloot ik om deze blog op te zetten. Omdat ik het leuk vind mijn bijzondere leven te delen. En omdat ik inmiddels wel gemerkt heb dat heel veel mensen interesse hebben in mijn levensstijl, maar niet goed weten hoe ze dit aanpakken.

Ik ging ‘op vakantie’ naar Nederland, om mijn KVK-inschrijving te regelen en ben nu dus officieel up en running als brand coach, blogger en freelance marketing- en communicatieprofessional. Super druk, maar o zo leuk! Op dit moment werk ik nog altijd vanuit Buenos Aires, Argentinië, maar ik ga volgende week weer op reis. Want ook dat begint weer te kriebelen!

#2017 Rocked! The past year was an incredible, life changing year. I decided to quit my job, in which I wasn’t happy and went on #travel. Four months, was the plan. And then I should go back to ‘normal life’. But things changed. My boyfriend and I decided to break up, so there was literally no reason anymore to come back to the Netherlands. I think this was the biggest and best decision of the year, because it brought me unlimited #possibilities. I kept on traveling. Changed. Changed from a #backpacker to a #traveler to a #digitalnomad. And even more important, I changed as a person. I learned again to listen to my own heart and feelings, to not confirm myself to something society wants from me, when that doesn’t feels right. Of course there were also downsides. Moments on my travels, or important things back home that happend and I was not there. Traveling is not always fun. However, the downsides never won from the joy and pleasure traveling brings me. In the past year I have met so many people, who inspired me. I made new friends around the whole world. How amazing is that? For me, all the people I’ve met literally made my year. In the end of the year I was still not ready to go back to my life back home. I’m not sure if I ever will be able again to go back to the life I was living. Probably not. I’ve seen pretty a lot of the America’s this year, but I’m not finished. I went back home for a little Christmas vacation with family and friends. And even more important, TO REGISTER MYSELF AS AN #ENTREPRENEUR! #2018 will be probably another life changing year, in which I start my own brand strategy agency, remotely. Because, I won’t stop traveling, changing and developing myself. #Cheers to that! #2017bestnine #2018isgonnabegreat

Een bericht gedeeld door Ineke | Live Like a Nomad (@livelikeanomad) op

5 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid