Iedere Digital Nomad krijgt er vroeg of laat wel een keer last van: Je voelt je eenzaam. Dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek, want je bent ver weg bij je familie en vrienden vandaan. Natuurlijk ontmoet je op reis onwijs veel nieuwe mensen en maak je nieuwe vrienden. Maar toch zijn er zo nu en dan momenten dat je je alleen voelt. Daarom deel ik in deze blog zes manieren om eenzaamheid te voorkomen.

Je zult je op reis vaker niet dan wel eenzaam voelen.

Maar toch, hoe fantastisch reizen ook is;

Vroeg of laat zul je je een keer alleen voelen.

Laat ik voorop stellen; Je zult je op reis vaker niet dan wel eenzaam voelen. Op de een of andere manier is het veel makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten als je van huis bent. Simpelweg omdat je je automatisch naar omgevingen gaat bewegen waar je makkelijk mensen ontmoet. Maar bij iedere nieuwe plek die je aandoet raakt de nieuwigheid er op een gegeven moment af. Als je al een paar maanden in dezelfde stad verblijft, is de energie die je krijgt van het ontdekken van een nieuwe plek en het ontmoeten van nieuwe mensen verdwenen. En ja, iedereen die je kent in zo’n stad dan al plannen heeft wanneer jij iets leuks wilt doen, dan kun je je wel eens alleen voelen.

Goed, hier komen mijn ‘beperk je eenzaamheid-tips’.

Verblijf in een gedeeld huis

Woon je langere tijd in een bepaalde stad? Zoek dan naar woonruimte waarbij je samen met anderen onder één dak woont. Het studentenhuis-idee. Waarom? Omdat je heel dankbaar bent dat je huisgenoten hebt die je mee op sleeptouw nemen, als jij op vrijdagavond niets te doen hebt. En omdat hun vrienden ook jouw vrienden kunnen worden. Een makkelijkere manier om mensen te leren kennen in een stad is er niet!

Sluit je aan bij online groepen

Op Facebook zijn super veel groepen om nieuwe mensen te leren kennen in de stad waar jij op dat moment verblijft. Denk aan Expats in…, Nederlanders in… etc. Ook de website meetup.nl is een goudmijn als je nieuwe mensen wilt leren kennen. Via deze website worden regelmatig meetups georganiseerd, waar je naartoe kan gaan en nieuwe mensen kunt leren kennen.

Werk in co-workings

Ze zijn in iedere stad wel te vinden; co-workings. Super handig voor alle mensen die als zelfstandige of remotely werken. Als je in een co-working werkt heb je – hoewel je geen directe collega’s hebt – een heel netwerk aan mensen om mee samen te werken binnen handbereik. Veel leuker dan alleen op een kamertje te gaan zitten werken. En het komt waarschijnlijk je productiviteit, je zakelijke netwerk, en wellicht ook je privé netwerk ten goede!

Mundo Lingo

Mundo Lingo organiseert in diverse steden over de hele wereld wekelijks (of vaker) bijeenkomsten waar je naartoe kunt gaan om super low key mensen kunt leren kennen én een nieuwe talen kunt leren spreken. De bijeenkomsten worden gehouden in café’s en zijn gratis. Super gezellig om op een eenzame avond naartoe te gaan.

Couchsurfing hangouts

Couchsurfing is voornamelijk bekend als website die locals en reizigers met elkaar in contact brengt voor overnachtingen, maar wist je dat de site ook hangouts faciliteert? Je kunt jezelf op beschikbaar zetten en een oproepje plaatsen wat je graag wilt doen. Mensen uit jouw omgeving kunnen hier dan op reageren, je start een chat en spreekt af. Heel erg makkelijk!

Gun jezelf ook af en toe een Netflix-avondje

Voel jij je alleen maar heb je eigenlijk ook gewoon helemaal geen zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Gun jezelf dan dat avondje Netflix. En bedenk, morgen is er weer een nieuwe dag om vol energie te gaan socializen :).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid