Ik ben pas sinds ruim een jaar a 1,5 jaar bekend met het fenomeen ‘digital nomad’. Toen ik deze term vaker voorbij hoorde komen ben ik meteen op onderzoek gegaan door er veel over te Googelen. De term is eigenlijk heel simpel: Locatie onafhankelijk werken. Wereldwijd met een laptop en een goede wifi verbinding.

Geen kantoorbaan meer

Bij mijn laatste baan was ik werkzaam bij een touroperator gespecialiseerd in het luxe segment en verkocht ik luxueuze hotels en resorts wereldwijd. Een leuke baan, maar het blijft hoe dan ook een kantoorbaan. En hoe leuk ik mijn collega’s ook vind, en hoe leuk ik het werk ook vind, de drang om te gaan reizen blijft oneindig in mij zitten.

Hoe ideaal is het dan om reizen en werken te gaan combineren? Daar digital nomads veel meer in trek komen ben ik ook van plan om deze levensstijl waar te gaan maken.

De Digital Nomad levensstijl spreekt mij erg aan.

Ik ben van plan om deze levensstijl waar te gaan maken.

Vragen

Zo kom ik met veel vragen te zitten: wat voor werk kan ik locatie-onafhankelijk gaan doen? Wat zijn populaire banen? Waar moet ik allemaal aan gaan denken? Waar komen digital nomads vooral samen? Wat ga ik doen met mijn huurhuisje? Zal ik toch maar zelf een onderneming gaan starten?

Netwerken

Sinds ik weer op reis ben, besteed ik veel tijd om hier mij in te verdiepen. Zo kwam ik via Facebook bij ‘Live Like a Nomad’ uit. Ik denk dat de beste manier om aan antwoorden op je vragen te komen is, door veel te netwerken door bijvoorbeeld met andere digital nomads in contact te komen. Zo heb ik ook Ineke van Live Like a Nomad benaderd, daar wij allebei op dezelfde plek in hetzelfde land bleken te zijn. Digital nomads hebben vaak al een bestaand netwerk. Door te netwerken kan je mogelijk steeds stapjes verder komen bij hetgeen wat je wil. Via via in contact komen met potentiële werkgevers die jou werk kunnen bezorgen.

En waar liggen je kwaliteiten qua werk? Ik hou er bijvoorbeeld van om te schrijven en heb al voor meerdere (reis)blogs een gastblog geschreven. Op deze manier wil ik een portfolio opbouwen om zodoende aan freelance schrijfwerk te kunnen komen. Ook kijk ik naar virtual assistance werk. Ook denk ik er zelfs aan om een eigen (reis)onderneming te beginnen, maar hierin zou ik mij meer in moeten verdiepen qua mogelijkheden.

Ik ben hoe dan ook van plan om het door te zetten en om zo nog een droom waar te maken.

Laura Graichen

Laura Graichen

Laura, 31 jaar, woonachtig in Hoofddorp. Gefascineerd door reizen en alles wat er mee te maken heeft. Sport graag, leest graag, gaat graag naar festivals en feestjes en luistert graag naar muziek. Ontslag genomen bij laatste baan om nu 6 maanden door Zuid Amerika te kunnen reizen.

4 Comments

 • Manon says:

  Wat goed dat je je er zo in aan het verdiepen bent! Stiekem is dit ook wel een droom van mij, maar ik blijf in the dream fase hangen … ik durf de stap niet echt te maken en er zijn dingen die me tegenhouden. Goede dingen gelukkig, zoals een relatie, een kat en koophuis haha. Maar dat maakt het ook weer net wat lastiger.

 • Diana says:

  Ik deel deels die droom met je. Hier is het echt 50/50. Vooral omdat ik eigenlijk heel graag werkend de wereld over ga maar eigenlijk bepaalde dingen thuis niet wil achterlaten. Momenteel probeer ik beide te combineren en korte reizen te maken. Dit werkt nu goed maar blijf me verdiepen in het digital Nomad leven.

 • Roel Sturm says:

  Super tof! Ik kom ook uit Hoofddorp trouwens, en ik heb na m’n pabo gehaald te hebben een ONE WAY ticket naar Ho Chi Minh City gekocht, hier ben ik nu aan t solliciteren op English Teaching jobs. Ik zoek echter door naar manieren om een online baantje te vinden, want lesgeven op een school houdt je op 1 plek. Natuurlijk is een paar maandjes hier, paar maandjes daar een optie. Maar toch zou ik liever doorreizen en online lesgeven (of iets anders).
  Iemand suggesties voor andere werkvelden dan lesgeven, online?
  Thanks! X

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid