Dat je als Digital Nomad niet alleen op reis bent, maar ook gewoon werkt is natuurlijk logisch. Zonder inkomen ben je geen echte Digital Nomad. Maar wat voor werk kun je dan doen?

Zonder inkomen ben je geen echte Digital Nomad.

Maar wat voor werk kun je dan doen?

Dat kan van alles zijn. In loondienst, of als zelfstandige, dat maakt niet uit. Zolang je het werk maar remotely, via de computer kunt doen. In deze blog geef ik 20 populaire Digital Nomad beroepen.

1. Web development

Als webdesigner of app designer weet jij alles van websites. Of je nou frontend of backend developer bent, jij creëert een online product. En dat kun je dus overal ter wereld doen. Zolang de wifi maar snel is.

2. App development

App developers ontwikkelen, net als web developers een online product. Dus ja, dat kan online.

3. Bloggen

Met bloggen kun je tegenwoordig ook een aardig zakcentje verdienen. Tenminste, als je blog groot en bekend is. Kleine blogs maken niet of nauwelijks inkomsten. Er zijn tegenwoordig duizenden blogs, over ieder willekeurig onderwerp. De kans dat je met jouw blog echt een goed salaris kunt verdienen is dus minimaal. Start vooral met bloggen omdat je het leuk vindt om te schrijven en omdat je een passie hebt over een bepaald onderwerp. Wil jij je geld gaan verdienen met bloggen? Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog. De eenvoudigste zijn gesponsorde artikelen en affiliate links.

Als je blog een beetje succes heeft, kun je benaderd worden voor gesponsorde artikelen. Jij schrijft dan voor een commercieel bedrijf in ruil voor een vergoeding of je krijgt een product toegestuurd. Je kunt je als blogger ook aansluiten bij affiliate netwerken en affiliate links in je artikelen verwerken. Affiliate links zijn links waarbij jij linkt naar websites van commerciële bedrijven. Als mensen via de door jou gedeelde link een aankoop doen, krijg jij een percentage van het aankoopbedrag.

4. Vloggen

Hetzelfde als bloggen, maar dan uitsluitend met video, via je eigen YouTube kanaal.

5. Tekstschrijver

Heb jij een uitstekend gevoel voor taal en weet je hoe je een goede tekst schrijft? Als tekstschrijver (copywriter) kun je natuurlijk prima online je inkomen verdienen. Of je nu een producttekst, een persbericht of een rapport moet schrijven, jij draait er je hand niet voor om.

6. Editing

Niet zo creatief maar wel een goed gevoel voor taal? Dan kun je jezelf toeleggen op het editen van teksten. Bijvoorbeeld de eindredactie voor rapporten en artikelen.

7. Communicatieadviseur

Als zelfstandig communicatieadviseur kun je ook als Digital Nomad aan de slag. Al kan dit natuurlijk niet met iedere communicatieopdracht. Als Digital Nomad zul je je wel moeten specialiseren in communicatieadvies wat je van afstand kunt geven.

8. Online coaching en consulting

Heb jij heel veel kennis over en ervaring met een bepaald onderwerp en weet je heel goed hoe je anderen kunt inspireren, motiveren en tot actie aan kunt zetten? Misschien is coaching of consulting wel iets voor jou. Je kunt jezelf als online coach of consultant verhuren. Bijvoorbeeld als persoonlijke coach, business coach, of je verhuurt jezelf als consultant over welk onderwerp dan ook. Alles via Skype en e-mail natuurlijk. Houd bij het plannen van je afspraken wel rekening met een eventueel tijdverschil 😉

9. Grafisch designer

Kent het Creative Suite pakket van Adobe geen geheimen voor jou? Grafisch designers kunnen overal ter wereld aan de slag, en voor klanten van overal ter wereld. Want ja, ook een logo of creatieve grafische uiting maak je natuurlijk achter een computer.

10. Vertaler

Spreek jij meerdere talen vloeiend en heb je gevoel voor tekst? Dan kun je ook als vertaler aan de slag. Let wel op dat je hierbij de kwaliteit kunt waarborgen. Een tekst door Google Translate halen kan iedereen wel. Een commerciële tekst of officieel document vertalen is toch echt iets anders!

11. (Online) marketing specialist

Online marketing doe je… online! Dus dat kun je overal ter wereld doen. SEO (Search Engine Optimalization), SEA (Search Engine Advertising) en SMM (Social Media Marketing) zijn momenteel booming. Waarom? Omdat het enorm belangrijk is als merk om online zichtbaar te zijn, en omdat online marketing super snel verandert. Online marketing specialisten weten alle ins en outs van (een deelgebied van) online marketing. Ze kunnen een goede online marketing strategie schrijven en deze uitvoeren. Als jij je als SEO, SEA of SMM specialist wilt verhuren, zorg dan dat je goed up to date bent van de laatste ontwikkelingen en houd ook je kennis goed bij!

12. Social Media management

Vind jij een online marketing strategie nog wat lastig, maar weet je wel hoe je aansprekende content kunt maken aan de hand van de vooraf opgestelde richtlijnen? Dan kun je jezelf ook als social media manager verhuren. Als social media manager zorg jij dat de juiste content op het juiste moment online komt. Je weet alles van Facebook, LinkedIn, Instagram, Google Plus en/of Pinterest en natuurlijk houd je altijd je kennis up to date als het gaat om nieuwe trends en mogelijkheden.

13. Virtual Assistant

De Virtual Assistant is de secretaresse van vroeger. Maar dan veelzijdiger! Waar je als secretaresse vroeger jezelf vooral bezig hield met agendabeheer van je leidinggevende en het schrijven van brieven en notulen, kun je als Virtual Assistant ook gevraagd worden te helpen bij het social media beheer, sales en marketing ondersteuning, databasebeheer en customer care services. En dat allemaal van afstand. Virtueel. Lijkt dit je wat? Dan heb ik goed nieuws! De markt voor virtual assistants is op dit moment booming! Er zijn simpelweg heel veel kleine en middelgrote ondernemers die wel een helpend handje kunnen gebruiken, maar (nog) niet iemand hiervoor willen of kunnen aannemen.

14. Fotograaf

Ook voor fotografen zijn er super veel mogelijkheden om als Digital Nomad aan de slag te gaan. Wat je ook fotografeert, door over de hele wereld te fotograferen krijg je een super veelzijdig portfolio. Je kunt fotograferen in opdracht, of je kunt vrij werk maken en deze foto’s verkopen, bijvoorbeeld via stockfoto-netwerken.

15. Dropshipping

Dropshipping is een eenvoudige manier om je eigen online shop op te zetten, zonder gedoe als het gaat om het hebben van een magazijn en verzending. Grote online ketens als Amazon en bol.com bieden je de mogelijkheid om je aan te melden als online seller. Jij regelt de inkoop van de door jou uitgekozen goederen (of dit nou Origami-papier, punaises met Disneyfiguurtjes of beschrijfbare mokken is, maakt niet uit. Zolang jij het maar kunt verkopen) en verzendt deze naar Amazon of bol.com. Je hoeft je eigen product feitelijk dus niet eens fysiek te zien. Je verzorgt je eigen marketing voor de producten en zodra jouw product verkocht wordt, regelt de webshop waar je aangemeld bent de verzending. In ruil hiervoor sta jij een bepaald percentage van jouw verkoopprijs af aan het desbetreffende platform. De rest van de opbrengst is helemaal voor jou.

16. Affiliate marketing / Multi level marketing

Er zijn online heel veel affiliate marketing / multi level marketing programma’s te vinden. Programma’s waarbij jij jezelf aanmeldt en al dan niet een grote investering doet om de producten van het desbetreffende programma te mogen verkopen. Voor iedere nieuwe deelnemer van het programma die jij weet te vinden, ontvang jij een commissie. Deze commissies zijn meestal erg hoog en kunnen oplopen tot honderden of duizenden euro’s per sale. Je inkomen kan dan ook al snel oplopen tot tienduizenden of zelfs honderd duizenden euro’s per jaar. Deze vorm van Affiliate Marketing / Multi level marketing is echter vaak gebaseerd op een bubbel. Je verkoopt een droom. Een lege huls. En dat is in veel gevallen illegaal. Mocht je interesse hebben in deze vorm van online verkopen, lees je dan in ieder geval goed in en zorg dat het programma waar je aan deelneemt goed bij je past, volledig legaal is en er geen addertjes onder het gras zitten.

17. Online lesgeven

Online lesgeven is een makkelijke manier om online een inkomen te verdienen. Je plaatst een advertentie op websites als Craigslist, in specifieke Facebookgroepen of waar dan ook en voilá, jij kunt jezelf online teacher noemen in hetgeen jij maar les in wilt geven. Of dat nu Engels, bijles wiskunde of iets heel anders is, dat is aan jou. De prijs die je voor online lesgeven kunt vragen hangt natuurlijk af van het feit of je officieel docent bent of niet, de kwaliteit en het niveau van jouw lessen en jouw doelgroep. Let bij het maken van afspraken wel op een eventueel tijdsverschil! Heb je geen zin in één op één lesgeven? Creëer dan jouw eigen online lesprogramma en verkoop dat.

18. Belegger

Heb jij gevoel voor economie, stalen zenuwen en een leuk bedragje op je bankrekening om te investeren? Beleggen kun je overal doen. Of dat nu op dat saaie grijze kantoor in Amsterdam is, of op dat zonnige, witte strand in Thailand. Heb je zelf geen goed gevulde spaarrekening, maar wel veel kennis van beleggen? Je kunt natuurlijk ook altijd als beleggingsadviseur het vermogen van anderen investeren.

19. Financieel adviseur

Ook als (zelfstandig) financieel adviseur kun je natuurlijk online aan de slag! Zolang jij een internetverbinding hebt en de juiste tools om de financiën van jouw klanten kunt beheren, waarom zou dat niet vanuit een exotische locatie kunnen?

20. Cam girl

Is al het bovenstaande nou niets voor jou om je geld online mee te verdienen, maar heb je wel een killer body? Ook als cam girl of webcam model kun je snel en makkelijk je geld online verdienen. Het is misschien niet helemaal wat je in eerste instantie in gedachten had bij een baan als Digital Nomad, maar hey, als jij geen gêne hebt over je eigen lichaam en je wit snel geld verdienen, waarom niet? 😉

4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid