Een aantal jaar geleden was Medellin nog een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Dat zou je nu niet meer zeggen. De bruisende stad is een van de hardst groeiende nomad hotspots van dit moment. En dat is niet gek, want het klimaat is perfect, de mensen zijn ontzettend vriendelijk en de stad biedt alles wat je hart begeert. Medellin is een perfecte combinatie van traditionele Colombiaanse cultuur en technische innovatie.

Medellin is een van de hardst groeiende nomad hotspots van dit moment

En dat is niet gek, want de stad heeft super veel te bieden!

Wonen

Prijzen **

Hoewel leven in Medellin nog altijd goedkoper is dan in grote Europese steden, is de stad in vergelijking met de rest van Colombia en de omringende landen erg prijzig. De huur varieert al snel van 300 euro per maand (voor een gedeelde woning) tot 700 euro per maand (voor een eigen appartement). Voor zo’n 10 euro kun je uit eten en je betaalt hetzelfde voor een kop koffie als in Nederland.

Wijken ****

Elke wijk in Medellin heeft een eigen karakter. De meeste Digital Nomads kiezen voor El Poblado, de toeristenspot. Hier zitten de meeste co-working spaces, koffietentjes en vindt het uitgaansleven grotendeels plaats. Deze wijk is aan te raden voor de nomad die graag op loopafstand van alles vandaan zit. Wil je iets goedkoper wonen, dan kun je ook uitwijken naar Laureles of Envigado. Deze wijken zijn wat rustiger en authentieker, maar het nadeel is dat je afhankelijk van Uber wordt.

Leven

Activiteiten: ****

In Medellin is het bijna onmogelijk om je te vervelen, er is altijd wel iets te beleven. De stad biedt moderne musea, botanische parken en grote shopping malls. Sluit je aan bij een van de vele tours door de stad, zoals de Pablo Escobar-tour of een rondleiding door de voormalige sloppenwijk Communa 13. Mocht je het even benauwd krijgen van de drukte in de stad, dan kun je met een kabelbaan binnen een half uur de natuur in.

Uitgaan: *****

Ook na werktijd is er altijd iets te beleven. Medellin kent een gevarieerd uitgaansleven, van reggaetonclubs tot techno-feesten. Ga voor een echte Colombiaanse avond naar een salsaclub, waar je kunt dansen, naar live muziek luisteren en vrienden kunt maken met de lokale bevolking.

Werken

Nomad community: *****

Doordat digital nomads Medellin hebben ontdekt, is er grote nomad-community aanwezig. Dat is wel zo fijn, want je ontmoet er elke dag gelijkgestemden. Je hoeft maar een café binnen te stappen, een salsales te volgen of een Spaanse taalcursus te doen of je loopt tegen nomads aan.

Co-working spaces: ****

De afgelopen jaren zijn tientallen co-working spaces uit de grond gestampt. De meeste spaces zijn hippe hotspots waar digital nomads en locale enterpreneurs samenkomen. Vaak worden hier lezingen, workshops en netwerk borrels georganiseerd, waardoor je je al snel verbonden voelt en vrienden maakt.

Cafés met internetverbinding: ****

Vind je het fijner om vanuit cafés te werken, dan is dat geen probleem. Je struikelt over de hippe koffietentjes waar digital nomads achter hun laptops zitten en een latte drinken van lokaal geproduceerde koffiebonen.

Eindoordeel: ****

Dat Medellin momenteel zo gehypet wordt is geheel terecht, het is een fantastische stad waar je je als digital nomad gelijk thuis voelt.

Rosanne Schipper

Rosanne Schipper

Rosanne Schipper is part-time digital nomad en part-time Amsterdammer. Ze werkt als content creator en schrijver voor Nederlandse en internationale klanten en is oprichter van De Happy Freelancer, een carrière & lifestyle blog voor zzp'ers www.happyfreelancer.nl. Met dit platform helpt ze andere freelancers om hun ideale carrière vorm te geven.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid