Als Digital Nomad kun je bijna niet zonder een smartphone boordevol handige apps. Ze maken je Digital Nomad-leven niet alleen veel makkelijker, soms zijn de apps zelfs onmisbaar om een goed functionerend Nomad-bestaan op te bouwen (Geloof mij, ik weet er alles van. Ik heb mijn telefoon inmiddels al een heel aantal keer kapot laten vallen en iedere keer valt het mij weer op hoe ongelooflijk invalide ik ben zonder mijn smartphone). Ik deel een paar van mijn favoriete apps.

Apps maken je Digital Nomad-leven niet alleen veel makkelijker,

Soms zijn de apps zelfs onmisbaar.

Skype

Met stip op nummer 1 voor een echte Digital Nomad. Skype is voor mij dé nummer 1 app om te communiceren met je klanten / werkgever. Video chat aan en je scherm delen werkt super handig om op afstand besprekingen te houden. Daarnaast gebruik ik Skype ook regelmatig om naar Nederlandse of andere buitenlandse telefoonnummers te bellen. Dit is namelijk veel goedkoper met je Skype-tegoed dan een internationaal gesprek via je mobiele telefoonlijn.

maps.me

Deze app heeft mij al duizenden keren gered, wanneer ik weer eens geen internetverbinding had. Via maps.me download je de kaart van het land waar je bent, zodat je altijd toegang hebt tot de offline kaart. De GPS vertelt je exact waar jij je verbind en kan jou navigeren naar je plaats van bestemming. Ook handig, in maps.me kun je spelden plaatsen van locaties die je graag wilt onthouden.

Uber

Super handig om van A naar B te komen en in veel landen goedkoper dan een taxi. Je krijgt bij Uber de prijs vooraf te zien, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Al je ritten worden geregistreerd, zodat je achteraf makkelijk terug kunt zien hoeveel je gereden hebt en hoeveel kosten je gemaakt hebt. Handig voor je zakelijke administratie. Betalen kan met creditcard (vind ik erg makkelijk!), maar kan tegenwoordig ook contant.

Airbnb, booking.com en Hostelworld

Airbnb is onmisbaar als het gaat om het vinden van een tijdelijke woonruimte. Nouja, onmisbaar? Niet helemaal. Er zijn nog tientallen andere manieren om een goede woonruimte te vinden, maar handig is Airbnb wel. Verblijf je liever in hotels of hostels? Gebruik dan booking.com en hostelworld om jouw ideale plek te vinden. Oh en wil je €15,- cashback voor je volgende booking.com boeking? Boek dan via de volgende link: https://www.booking.com/s/34_6/73c81718 (Alleen geldig bij een minimum brekingsbedrag van €40,-)

Google Translate

Tja, als je in een niet Nederlandssprekend land verblijft kan Google Translate nog wel eens handig zijn. Gewoon om te snappen wat er nu op die menukaart staat, hoe je de weg vraagt en om je boodschappen te kunnen doen. Vergeet niet Nederlands + de vreemde taal naar keuze te downloaden voor offline gebruik.

XE Currency

Hoeveel kost die koffie jou nu als je het omrekent naar Euro’s? En als je een factuur stuurt in Dollars, hoeveel Euro krijg je dan op je bankrekening gestort? XE Currency helpt je uit de brand. De app geeft je altijd de juiste wisselkoers. Werkt ook offline.

Workfrom

Workfrom is super handig om co-workings en cafe’s met een goede internetverbinding bij jou in de buurt te vinden. Voor iedere locatie staan er reviews als het gaat om de internetsnelheid, het aantal stopcontacten, omgevingslawaai en (voor cafe’s) de kosten van eten en drinken.

N26

N26 is mijn favoriete bank voor Digital Nomads. Waarom? Deze Duitse bank werkt volledig online, via de N26 app. Een bankrekening openen is super makkelijk en gratis, en je krijgt een fijne mastercard gratis thuisgestuurd. Maar het belangrijkste voor mij om met N26 te bankieren is dat ze geen koersopslag vragen voor betalingen met je mastercard in vreemde valuta, en de koersopslag voor geldopnames in vreemde valuta slechts 1,7% is (dit is veel minder dan bij traditionele Nederlandse banken). Daarnaast krijg je na iedere transactie direct een push melding op je telefoon. Zo weet je precies wanneer er geld is bijgeschreven en hoeveel er afgeschreven wordt. Meer weten? Klik hier om naar de N26 website te gaan en direct een gratis account te openen.

Trello

Trello is perfect om je werk te organiseren. Je kunt verschillende borden aanmaken, waarop je taken kunt toevoegen en deze een status kunt geven. To do, Busy en Done zijn de standaard statussen, maar je kunt er altijd meer aanmaken. Trello is gebaseerd op de Scrum projectmanagementmethode, maar ook als je niet met Scrum werkt kun je Trello prima gebruiken.

Moving Nomads

Wat wordt jouw volgende bestemming? Moving Nomads geeft je een uitgebreide review van honderden steden over de hele wereld. De app geeft ook info ter plaatse; waar zijn de beste Wifi hotspots, co-livings en co-workings? Daarnaast heeft de app een integratie met skyscanner en booking.com.

Facebook

Facebook is voor mij een van de grootste bronnen van informatie als het gaat om wat er te doen is in de stad waar ik op dat moment verblijf, om een woning te vinden, om in contact te komen met andere Digital Nomads en om opdrachten te vinden. Ik volg diverse Facebookgroepen, zoals een Expat hub van de stad waar ik op dat moment ben, pagina’s voor woningverhuur, Groepen voor Digital Nomads en business netwerken.

LinkedIn

Tja, LinkedIn is er nog zo een die ontzettend belangrijk is om jezelf te profileren, een netwerk op te bouwen en opdrachten te vinden.

Spotify en Netflix

Tja, zo nu en dan relaxen mag toch ook wel? Het fijne aan Spotify en Netflix vind ik dat je met beide apps ook muziek en series kunt downloaden. Zo kun je ook muziek luisteren en series kijken als je geen internetverbinding hebt.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid