Weet je wat het fijnste is aan Digital Nomad zijn? Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Wil je langer op een plaats blijven dan gepland? Dan doe je dat toch! En heb je het gehad? Dan kun je op ieder moment weer vertrekken. Dus wat doe je als je heimwee krijgt? Dan ga je toch gewoon even naar huis?!

Toen ik afgelopen december in Nederland was, onder andere voor mijn KVK-inschrijving, riep ik nog heel hard tegen al mijn vrienden en familie: “Geniet er maar van dat ik er ben, want jullie zien mij het komende jaar niet meer terug!” Ik was nog lang niet uitgekeken in Zuid Amerika, wilde naar Azië, Oceanië… Ik zat boordevol plannen.

Afgelopen december zei ik nog:

“Jullie zien mij het komende jaar niet meer terug!”

Maar eenmaal in het vliegtuig terug naar Buenos Aires kreeg ik een nare ontsteking aan mijn verstandskies. Koppig als ik was dacht ik dat dit wel over zou gaan. Gevolg; ik spendeerde mijn oudejaarsavond niet ergens feestend aan de andere kant van de wereld, maar eenzaam en alleen in mijn bed. Om op 1 januari naar de crisistandarts te gaan, antibiotica te krijgen en een half uur later van alle pijn af te zijn. Tja, was ik maar niet zo koppig geweest…

Nadat de antibioticakuur af was, besloot ik dat het tijd was om Buenos Aires te verlaten. Ik zat er al een aantal maanden en had de stad wel gezien. Ik wilde weer op reis. Dingen ontdekken. Ik twijfelde nog even tussen het carnaval in Rio en Patagonië, maar uiteindelijk besloot ik om de drukte van de grote stad even achter mij te laten en af te reizen naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. Patagonië was fantastisch. Prachtig. Net zoals Chili. Maar ik merkte ook dat ik eigenlijk wel wat reismoe was. Ik had in het afgelopen jaar al zoveel moois gezien, dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n zin meer had om iedere paar dagen van plaats te veranderen. Het hielp natuurlijk ook niet erg mee dat mijn backpack inmiddels was gegroeid van 11 kilo (waar ik mee begon), naar 18 kilo. Ik besloot een vliegticket terug naar Buenos Aires te boeken, naar mijn Zuid Amerikaanse ‘thuis’.

Terug in Buenos Aires moest ik toch echt erkennen dat ik Europa stiekem wel miste. En dan met name ons eigen koude kikkerlandje. In Zuid Amerika wordt het herfst, terwijl het in Europa zomer wordt. Waarom zou ik niet even een paar weken teruggaan naar Nederland, Koningsdag en Bevrijdingsdag in Nederland vieren, en plannen maken om daarna de zomer elders in Europa door te brengen? Spanje, Portugal en Italië lijken me wel wat. Of de landen uit de voormalige Sovjet-Unie. Al met al werd de knoop snel doorgehakt, een vliegticket werd geboekt en nu ben ik dus weer even in Nederland. Want ja, als je heimwee hebt ga je toch gewoon weer even naar huis?

7 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid