Mijn favoriete plaats om te werken? Een co-workingspace. Zeker weten! In een co-working heb je niet alleen een goede internetconnectie en een rustige omgeving waar je fijn kunt werken, je hebt er ook nog iets veel belangrijkers: co-workers!

Maar… Wat nu als alle co-workings in de omgeving vol zitten, zoals ik in Budapest had. Of als er überhaupt geen co-working in de buurt is? Geen nood, met deze 3 stappen creëer je in een handomdraai je eigen co-workingspace.

Met deze 3 stappen creëer je in een handomdraai je eigen co-workingspace

Stap 1. Zoek de perfecte locatie

Wat heb je nodig om je eigen co-workingspace te creëren? Helemaal niet zo veel:

  • Een rustige omgeving, waar je je comfortabel voelt en je jezelf goed kunt concentreren
  • Een goede internetconnectie
  • Een paar goede tafels, stoelen en voldoende stopcontacten
  • Goede koffie, heel belangrijk!

Dit kun je vinden in die fijne, rustige koffiebar bij jou om de hoek, in een kantoor wat je afhuurt, maar het kan ook bij jou aan de keukentafel zijn! Zolang je je maar comfortabel voelt om ergens samen met anderen te werken, is de plek geschikt als co-working.

Tip: Ben je op zoek naar dat ene café met de snelste internetverbinding van de hele stad? Op www.workfrom.co en in de workfrom app vind je fijne plaatsen om te werken over de hele wereld. Je vind in deze app koffiebarretjes, co-workings en andere locaties, ge-reviewed bij mensen die hier al eens gewerkt hebben. Zo vind je hier informatie over de internetsnelheid, hoeveelheid rumoer, prijs van de koffie en de hoeveelheid stopcontacten.

Stap 2. Zoek co-workers

Waarom zijn co-workers zo belangrijk? Heel simpel; als je samen met anderen werkt, kun je eens een klein praatje met iemand maken. Je kunt met iemand sparren als je vast zit en je co-worker kan jou helpen zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. O, en ze motiveren je om daadwerkelijk werk te verzetten in plaats van te Facebooken of Instagrammen. En tot slot… zonder co-workers geen co-working. Al met al, co-workers zijn een onmisbare factor in jouw DIY co-workingspace.

Maar… Hoe vind je ze? Heel simpel! Als Digital Nomad ken je ongetwijfeld andere Digital Nomads die op dat moment bij jou in de buurt verblijven. Vraag hen gewoon om samen met jou op en vaste plaats en tijd te werken.  Ken je nog niemand op de plaats waar je op dit moment bent? Geen nood. Plaats gewoon een oproepje om samen te werken in de Facebookgroep <Plaatsnaam> Digital Nomads, ga naar events om andere DN’s te ontmoeten, of leg contacten met local ZZP’ers die graag vanuit cafe’s werken.

Stap 3. Werken maar!

Ja, en dan heb je alles: Een locatie, co-workers en een co-working afspraak. Bestel een lekker grote Americano, Capuccino of Chai Latte en werken maar!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid