Dé Nomad-hotspot van dit moment is Budapest. In de Hongaarse hoofdstad vind je een fijne mix van cultuur en uitgaansleven, de prijzen zijn er redelijk én het is er natuurlijk zomer. Lekker weer dus! Wat houdt je nog tegen om naar Budapest te gaan? Er was in ieder geval niets wat mij tegenhield, dus woonde ik de maand juni in Budapest. Tijd voor een Nomad Review!

Dé Nomad-hotspot van dit moment is Budapest

De stad heeft een fijne mix van cultuur en uitgaansleven

Tijd voor een Nomad Review!

Wonen

Prijzen ***

In vergelijking met west-Europese steden is Budapest zeker niet duur. Maar het is wel een van de duurdere midden- / oost-Europese steden. Je kunt een fijne Airbnb vinden voor ongeveer € 30,- per nacht. Een bed op een gedeelde slaapzaal in een hostel kost ongeveer € 15,- per nacht. Als je minimaal een maand in de stad blijft kun je ook op zoek naar een kamer in een gedeeld huis. Met een beetje mazzel kun je voor zo’n € 300,- per maand een fijne long-stay kamer vinden.

Wijken ****

Budapest bestaat eigenlijk uit 2 steden die samengevoegd zijn tot 1 stad: Buda en Pest (je spreekt uit Pesjt, om het niet te verwarren met de ziekte!). De twee stadsdelen worden gescheiden door de Donau (Danube) die dwars door de stad loopt. Aan de Buda kant van de rivier vind je touristische attracties zoals het Buda Castle en het Vissersbastion. Verder is het vooral een stadsdeel voor locals. Het centrum van Budapest (District 5) bevindt zich aan de Pest-zijde. Ook vind je aan de Pest-zijde de joodse wijk met het uitgaansdistrict (District 6).

Leven

Activiteiten ****

Het fijne van Budapest, is dat het een super levendige stad is waar altijd wel iets te doen is. Ga lekker met een drankje in een van de parken of aan de Donau zitten. Genieten! Wil je cultuur snuiven? Bezoek dan het Parlementsgebouw (wel vooraf reserveren!), het Buda Castle of een van de vele musea die de stad rijk is. Het House of Terror – over de communistische periode in Hongarije – vond ik echt een aanrader. Budapest staat verder bekend om zijn thermale baden. De bekendste zijn Széchenyi, Gellert en Rudas. Lekker een dagje sauna’s pakken en dobberen in het zwembad. Aanrader!

Uitgaan *****

Als je iets goed kunt in Budapest is het uitgaan. Bier is hier nog altijd goed betaalbaar. Cocktails zijn niet veel duurder. Budapest kent een heel aantal fijne clubs en bars, in de joodse wijk. Denk aan de beroemde Ruin bars, zoals Szimpla Kert, Anker’t en Fogas / Instant. Ikzelf vond ook de 360-bar (rooftop bar) een fijne bar om heen te gaan. Aan de Buda kant van de rivier zijn ook een heel aantal goede clubs. Deze zijn minder bekend bij toeristen, dus hier zul je voornamelijk locals spotten! De grootste toeristen-party die er in Budapest te vinden is, is de Sparty. Op deze wekelijkse bath-party in de Széchenyi-baden vind je alleen maar toeristen. En voornamelijk mannen. Hoewel ik het een leuk feestje vond, vond ik het de entree (€ 65,-) en drankkosten (€100,- voor 1 avond) zeker niet waard.

Nomad Community ***

Budapest is momenteel erg in trek bij Digital Nomads. Er is dus ook zeker een grote Nomad-community in de stad. Maar je zal wel wat moeite moeten doen om ze te vinden. Er zijn bijvoorbeeld geen speciale co-livings in Budapest. Via de Budapest Digital Nomads-group op Facebook worden er zo nu en dan evenementen georganiseerd. En ook Couchsurfing events zijn populair bij Nomads.

Werken

Co-working spaces **

De Co-working spaces in Budapest kunnen de grote populariteit onder Digital Nomads nog niet echt aan. Er zijn er simpelweg te weinig! Dus toen ik in Budapest aankwam, zaten alle co-workings die ik bezocht vol. Een andere Nomad had hetzelfde probleem. Dan maar op naar een koffiebar met goede internetverbinding!

Werken vanuit cafe’s ***

Werken vanuit cafe’s in Budapest kan super goed. Er zijn voldoende plaatsen met een snelle internetverbinding. Mijn favoriete cafe’s om te werken waren Madal Café en Mantra Espresso bar. Beide cafe’s zijn rustig, de koffie is goed en het internet perfect. Het enige nadeel van koffie barretjes in Budapest, is dat ze geen keuken hebben. Ze hebben dus een zeer beperkt assortiment voor de lunch.

Eindoordeel

Ik heb meerdere Nomads gesproken die aangaven dat Budapest hun favoriete Europese stad is om te verblijven. En dat kan ik begrijpen! De vibe is fijn, prijzen zijn oke, de stad compact genoeg om overal heen te lopen en er is altijd wat te doen. Al met al; Budapest is een aanrader voor Digital Nomads!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Samenwerken?

Wil je met mij samenwerken? Super leuk! Stuur even een maitje naar ineke@livelikeanomad.nl en wie weet gaan wij binnenkort een samenwerking aan!

Live Like a Nomad is een handelsnaam van Ineke Reus.

Vestigingsadres Zwaagdijk 15 1681NA Zwaagdijk-Oost

KVK Nr.: 70395411

Privacybeleid